Jmenuji se Pavla Němcová Vlasáková, bydlím 30 km od Prahy v Mnichovicích u Prahy, okres Praha-východ, a jsem majitelkou malého cukrářského studia. Specializuji se na zakázkovou výrobu narozeninových dortů, svatebních dortů, jedlých dekorací a dalších sladkostí.
Můj příběh
Vše začalo jednoduchou větou. „Mami, koupíš mi velký dort?“ A jednoduchá odpověď: „Ses zbláznila?“ To ti ho radši upeču sama. Bylo to v době, kdy i na venkov přišla vlna potahovaných dortů. Dva měsíce jsem studovala techniku, nakoupila potřebný materiál a v den D jsem se pustila s odhodláním do práce. Po 14 hodinách stál na stole dort a při krájení mi tekly slzy. Taková práce a teď se to sní, ale ta chvíle ve mně něco probudila a radost v dětských očích byla odměnou, která tu dřinu vyměnila za pocit z dobře vykonané práce. Ten den mi změnil život a já tedy nelituji.
Moje pátrání po technikách mě dovedlo až ke kurzům cukrových květů a postaviček, makronek, ozdob z čokolády, krémové zdobení dortů a nakonec k rekvalifikaci cukrářského řemesla. Přišlo to nečekaně a byl z toho koníček a láska na celý život.
Zatím přes den pracuji v kanceláři a po příchodu domů oblékám bílou zástěru a jdu do svého studia, které jsme s pomocí rodiny, především manžela, vytvořili z nevyužité garáže. Byla to náročná a dlouhá cesta, stále je se co učit, ale já se nevzdávám a věřím, že život je příliš krátký na to se ohlížet nebo něčeho litovat, proto mám koníčka s razítkem a těším se na každého z Vás.
Pro výrobu dortů používám výhradně čerstvé suroviny např. vysoko procentní šlehačku, italské mascarpone, vysoko procentní čokolády, máslo (žádnou náhražku), tvaroh a nejlépe sezónní čerstvé ovoce (mimo sezónu mražené).
Držím se představy, že každý dort je originál. Nepouštím se do velkých kombinací chutí, vždy zůstávám u jednoduchosti a čistoty potravin, ale přání je přání a každému chutná něco jiného. Vaší představu, která je pro mne inspirací, poté společně doladíme, a to včetně obsahu dortu a modelace. Jako každá cukrářka i já miluji výzvy, kdy dostanu k tvoření volnou ruku.
Sleduji trendy v cukrářském oboru a snažím se stále zdokonalovat.
Absolvované kurzy
Cukrové květy – Alena Ujshag – certifikáty
Chocolate floristics – Irina Moshkina – certifikát
Cream decor – Irina Moshkina – certifikát
Makronky – Dortisimo.cz – certifikát
Francouzské šedevry – Lilli Gmyrja – certifikát
Figurky – Lucie Velechovská (Crazy Cakes),
– Pavlína Loučková (Kloboučkovic dortíky)
Profesní rekvalifikace : Výroba zákusků a dortů
Profesní rekvalifikace : Výroba restauračních moučníků
Profesní rekvalifikace : Výroba jemného pečiva