Mnichovice Myšlín, Prudká 138
+420 724 052 925
mamasdorty@seznam.cz

Představení

"Vaše sladká přání jsou pro mě výzvou."

Jmenuji se Pavla Němcová Vlasáková, bydlím 30 km od Prahy v Mnichovicích u Prahy, okres Praha-východ, a jsem majitelkou malého cukrářského studia. Specializuji se na zakázkovou výrobu narozeninových dortů, svatebních dortů, jedlých dekorací a dalších sladkostí.

Můj příběh

Vše začalo jednoduchou větou. „Mami, koupíš mi velký dort?“ A jednoduchá odpověď:  „Ses zbláznila?“ To ti ho radši upeču sama. Bylo to v době, kdy i na venkov přišla vlna potahovaných dortů. Dva měsíce jsem studovala techniku, nakoupila potřebný materiál a v den D jsem se pustila s odhodláním do práce.  Po 14 hodinách stál na stole dort a při krájení mi tekly slzy. Taková práce a teď se to sní, ale ta chvíle ve mně něco probudila a radost v dětských očích byla odměnou, která tu dřinu vyměnila za pocit z dobře vykonané práce. Ten den mi změnil život a já tedy nelituji.

Moje pátrání po technikách mě dovedlo až ke kurzům cukrových květů a postaviček, makronek, ozdob z čokolády, krémové zdobení dortů a nakonec k rekvalifikaci cukrářského řemesla. Přišlo to nečekaně a byl z toho koníček a láska na celý život.

Zatím přes den pracuji v kanceláři a po příchodu domů oblékám bílou zástěru a jdu do svého studia, které jsme s pomocí rodiny, především manžela, vytvořili z nevyužité garáže.  Byla to náročná a dlouhá cesta, stále je se co učit, ale já se nevzdávám a věřím, že život je příliš krátký na to se ohlížet nebo něčeho litovat, proto mám koníčka s razítkem a těším se na každého z Vás.

Pro výrobu dortů používám výhradně čerstvé suroviny např. vysoko procentní šlehačku, italské mascarpone, vysoko procentní čokolády, máslo (žádnou náhražku), tvaroh a nejlépe sezónní čerstvé ovoce (mimo sezónu mražené).

Držím se představy, že každý dort je originál. Nepouštím se do velkých kombinací chutí, vždy zůstávám u jednoduchosti a čistoty potravin, ale přání je přání a každému chutná něco jiného. Vaší představu, která je pro mne inspirací, poté společně doladíme, a to včetně obsahu dortu a modelace. Jako každá cukrářka i já miluji výzvy, kdy dostanu k tvoření volnou ruku.

Sleduji trendy v cukrářském oboru a snažím se stále zdokonalovat.

Absolvované kurzy

Cukrové květy                     – Alena Ujshag – certifikáty

Chocolate floristics            – Irina Moshkina – certifikát

Cream decor                       – Irina Moshkina – certifikát

Makronky                            – Dortisimo.cz – certifikát

Francouzské šedevry        –  Lilli Gmyrja – certifikát

Figurky                                  –  Lucie Velechovská (Crazy Cakes),

                                                – Pavlína Loučková (Kloboučkovic dortíky)

Profesní rekvalifikace :      Výroba zákusků a dortů

Profesní rekvalifikace :      Výroba restauračních moučníků

Profesní rekvalifikace :      Výroba jemného pečiva